Strona 1 z 2

Kogiel mogiel

PostWysłany: 16 Luty 2010, o 20:49
przez sagat
Czy próbował ktoś z Was może kogiel mogel ale zamiast cukru to miód?
Ciekawe jak to smakuje?

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 16 Luty 2010, o 20:52
przez Kwachu
sagat - masz u góry temat "pojedyncze pytania" tam pisz takie krótkie.
Nie nie próbowałem, kiedy chciałbys to stosować?
Jesli masz szybką pzremiane materii to nie zaszkodzi, w przypadku problemów z tłuszczem odpuśc sobie miód

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 16 Luty 2010, o 20:53
przez Lord
ja nie pamiętam kiedy ostatni jadłem kogiel mogiel hehe
spróbuj :D

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 17 Luty 2010, o 18:32
przez Oliver
ja z tego co wiem to kogiel mogiel dają psom arenowym:D (tym do walk)
tak słuchałem starych wyjadaczy i mówili, że psom nieźle masa szła.xD

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 17 Luty 2010, o 18:40
przez Lord
hmm :D
zaraz Oliver będzie testował to poznamy Jego opinie :D

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 17 Luty 2010, o 20:20
przez Michał
pilem kiedys normalny kogiel mogie z cukrem ale przestalem gdy wyczytalem ze jest wtedy gorsze wchlanianie niz po obrobce termicznej :)

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 17 Luty 2010, o 21:03
przez Oliver
Tomku Ty wiesz, że ja lubię nowatorskie sposoby "koksowania" żywnością:D:D

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 18 Luty 2010, o 13:25
przez pera
Ha ha ja nigdy tego nie jadłem z powodu salmonelli, ale i tak jakoś bym nie dał rady przełknąć surowego jajka nawet z cukrem :-d

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 18 Luty 2010, o 13:27
przez Kwachu
Salmonella ginie w wyskoiej temperaturze, wystrczy sparzyć goracą woda skorupki i bedzie OK

Re: Kogiel mogiel

PostWysłany: 18 Luty 2010, o 21:53
przez Marcin_50
Kwachu napisał:Salmonella ginie w wyskoiej temperaturze, wystrczy sparzyć goracą woda skorupki i bedzie OK


Nie do końca,salmonella może być już w surowym jajku,ale tak jak napisałeś parzenie skorupki może nas uchronić przed innymi drobnoustrojami znajdującymi się na powierzchni skorupki.