Strona 10 z 12

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 08:29
przez Litwin81
Malto to fakt węgiel złożony,ale szybkością wchłaniania prawie nie odbiega od glukozy.Czy to książka,czy gazeta,i tu i tu można znaleźć wiedze,kwestia by nie szukać tego w materiałach sponsorowanych(tak Kwachu,niektóre książki też są sponsorowane)

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 13:46
przez Kwachu
Kowal - raczej nie jestem chłopcem który łatwo łapie sie na reklame.
Dzięki za wyczerpująca wypowiedz :)
Jak bym nie upraszczał to moze 2-3 osoby by zrozumialy o co biega.
Litwin81 - racja sa tez i takie ksiazki.

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 18:22
przez KowalX
Kwachu napisał:Kowal - raczej nie jestem chłopcem który łatwo łapie sie na reklame.

Nie uważam tak.

Kwachu napisał:Jak bym nie upraszczał to moze 2-3 osoby by zrozumialy o co biega.

Myślę,że sam przepisujesz z neta i książek,nie rozumiejąc pewnych rzeczy.Nie ,że coś mam zamiar ujmować po prostu trochę widać,ale mogę się mylić;)

Litwin81 napisał:Malto to fakt węgiel złożony,ale szybkością wchłaniania prawie nie odbiega od glukozy.Czy to książka,czy gazeta,i tu i tu można znaleźć wiedze,kwestia by nie szukać tego w materiałach sponsorowanych(tak Kwachu,niektóre książki też są sponsorowane)

Zależy o jakich malto mówisz.Wchłaniają się inaczej ,glukoza jako jedyna nie podlega wstępnemu trawieniu,cukry złożone muszą być strawione.Nie czytam artykułów sponsorowanych.Sam robiłem reakcję z aminokwasami.Z lektur wolę jednak książki od autorów,którym można bardziej zaufać.

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 18:38
przez Kwachu
KowalX napisał:Nie uważam tak.


To się mylisz


KowalX napisał:Myślę,że sam przepisujesz z neta i książek,nie rozumiejąc pewnych rzeczy.Nie ,że coś mam zamiar ujmować po prostu trochę widać,ale mogę się mylić;)


No i się mylisz, troche dystansu bo nie zjadles jeszcze wszystkich rozumów świata, a do negowanie wszystkich i wszystkiego jesteś pierwszy, bez obrazy ale nie wiem czemu starsz sie za kazdym razem zrobić ze mnie debila :)

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 18:40
przez Lord
Kowal napisał że nie uważa tak :) więc w czym się myli?

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 19:03
przez cooler_102
kwachu> ważniak :D hehe ale Cie nie neguje ale teraz to wyszło z rozmowy. tzn. niektorzy chyba za takiego cie maja;)

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 19:30
przez KowalX
Kwachu napisał:To się mylisz


Z czym się mylę?Napisałem,że nie uważam Ciebie byś łapał się chwytów reklamowych,nie mam do tego podstaw.


Kwachu napisał:No i się mylisz, troche dystansu bo nie zjadles jeszcze wszystkich rozumów świata, a do negowanie wszystkich i wszystkiego jesteś pierwszy, bez obrazy ale nie wiem czemu starsz sie za kazdym razem zrobić ze mnie debila :)


Nie uważam ,że zjadłem i daleko mi do tego.Po prostu czytając twoje niektóre stwierdzenia tak to odczytuję.Jako ,że studiowałem ten kierunek co nieco wiem i czuję się w tym temacie dość dobrze staram się pomagać na ile potrawie.Nie uważam się za nieomylnego omnibusa czy co.Nie atakuję tu nikogo ,jeśli widzę ,że ktoś błędnie napisał po prostu się wypowiadam,ale na pewno nie ma to negatywnych treści.Debila z Ciebie nie robię, napisałeś po prostu ,że większość by niezrozumiała ,a czytając twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie ,że przepisujesz z neta i książek.Nie ma potrzeby tym bardziej używać co poniektórych zwrotów.Dlatego też napisałem,że mogłem się mylić, więc nie unoś się kolego ,bo nie ma potrzeby :D pease ;)

Sam się radziłem Litwina co to meso ,bo w suplach ,aż tak się nie czułem przynajmniej w tych wynalazkach.

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 19:39
przez Kwachu
Temat był o aminokwasach, przedstawiłem co mialem przedstawic.
Kowal- nie przepisuje z ksiazek bo ich nie mam w domu raczej wpozyczam wiec nei przepisuje ksiazek. Z neta za bardzo nie ma skad przepisywac.
Mój post o aminokwasach mozna znalesc na jednym z forum biochemi.
Jesltem za tym zeby tematy upraszczac bo co za sensu ma dyskusja w której dwie -tzry osoby wiedzą o co chodzi.
cooler_102 - lepiej wypowiedz sie w tematyce aminokwasów :)
Lord - w tematyce aminokwasów, podal swoje zdanie to podziękowalem.

Zamknijmy ta dyskusje bo tematyka jest inna

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 19:46
przez KowalX
Kwachu napisał:Mój post o aminokwasach mozna znalesc na jednym z forum biochemi.


O tym właśnie mówiłem.I było kilka błędów lub złej interpretacji przy cytowaniu tamtych informacji.

Kwachu napisał:Jesltem za tym zeby tematy upraszczac bo co za sensu ma dyskusja w której dwie -tzry osoby wiedzą o co chodzi.

Upraszczać ok,ale nie przeinaczać przy tym.I można upraszczać więc po co stosujesz dość często terminologię ,a później walisz błąd odnośnie niej kilka postów dalej.Z twoich wypowiedzi na temat mleka najbardziej było to widać.Sorry ,że zapytam ,ale kto Ciebie nauczał o enzymach,bo trochę jakbyś miał dziury w niektórych tematach.Hmm...nie wiem sam.Anyway ,trzeba pociągnąć dalej wątek tematu ,bo zrobimy bajzel :D

Re: Które suple powinniśmy skreślić ?

PostWysłany: 11 Maj 2010, o 19:52
przez Kwachu
Jestem samoukiem wiec błedy w złym rozumowaniu pewnych spraw, moga wystepować.