Strona 2 z 3
Re: Świnia
Wysłany:
26 Kwiecień 2011, o 21:27
przez Huno
A jeszcze jedno pytanie.
Jak polecacie te mięso przyrządzić? Cyce w piekarniku na oleju smażyłem zawsze z przyprawami, a tutaj?
Re: Świnia
Wysłany:
26 Kwiecień 2011, o 21:30
przez Bilon
Huno, na różne sposoby, można dusić, można piec, można grillować
Re: Świnia
Wysłany:
26 Kwiecień 2011, o 21:43
przez NightKing
tłucz kotlety, szybko i łatwo
Re: Świnia
Wysłany:
26 Kwiecień 2011, o 22:08
przez rafimoc
j/w
17zl no takie sa realia...niestety. Zawsze mozesz kupic zoladki,watrobke itp.
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 02:44
przez KowalX
Kwachu napisał:
Przecież nie bronie nikomu pic oliwy, ale a ni ona smaczna a a własnych odczuć tez nie mogę się do niej przekonać.
A co chcesz po niej czuć? Jeśli Ci smak nie leży, spożywaj rzepakowy.
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 10:43
przez Kwachu
KowalX- dla mnie porażką jest picie dziennie szklanki oliwy, po której w praktyce będziesz miał rozwolnienie, .
Posiłek ma być smaczny pachnący i ładnie wyglądający, dobrze wiesz jakie dalej pojawiają się reakcje organizmu. W przypadku oliwy nie można takiego szeregu reakcji oczekiwać.
Jeśli już stosuje do dodaje oliwę do sałatek.
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 15:31
przez KowalX
A kto stosuje szklankę oliwy, skąd te wymysły? Taka ilość tłuszczy to lekka przesada. Polanie jedną łyżeczką warzyw w zupełności wystarcza,a jak ktoś nie lubi jej smaku może zastąpić np. rzepakowym.
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 19:32
przez Kwachu
Mówię o całodziennej ilości oliwy.
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 22:40
przez KowalX
Kwachu napisał:Mówię o całodziennej ilości oliwy.
To i tak trochę dużo. Przecież wystarczy polać warzywa jedną łyżeczką
Nawet jeśli miałbyś i dawać do trzech posiłków to jest to niewielka ilość w porównaniu do szklanki
Chyba by ludzie splajtowali jakby mieli wypijać jedną butelkę co dwa dni
Re: Świnia
Wysłany:
27 Kwiecień 2011, o 22:51
przez createz
Widzę że dalej kwachu pilnie broni świnek
, wiadomo raz kurczaczek raz prosiaczek no i krowa
, jeśli chodzi o podroby nawet z pierwszej klasy hmm mimo wszystko nie proponował bym zbyt często jesli spożywamy dużo jajek, chodzi mi tutaj o bardzo duża ilosć cholesterolu. Dostarczaj odpowiednią ilość mięsa to nie będziesz tyle go zjadał.. bo szkoda białka. Najbardziej przerażają mnie ludzi którzy nie wiedząc że w posiłku mają odpowiednią ilość tłuszczu dopijają w szklance bo tak wyczytali na forum ^.^
Witam