Strona 1 z 2

piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 10 Styczeń 2010, o 20:35
przez chunga
znam łatwy przepis na flaczki z piersi kurczaka: przyprawa do flaków(można kupic gotową w sklepie) ,pocięte w cienkie paski piersi z kurczaka do gara z woda i zagotowac -gotowe :))

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 12 Styczeń 2010, o 23:51
przez chunga
albo: 2 paczki zupy brokułowej "winiary" ,piersi z kurczaka pokrojone drobno,brokuły :mrgreen: świeże do gara- ugotowac wszystko razem -smaczne :D go

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 26 Styczeń 2010, o 09:35
przez av0id
wersja redukcyjna (np do ketozy ok):
ugotowaną pierś traktujemy naturalnym jogurtem i posypką do kurczaka, ja np używam gyros :P

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 26 Styczeń 2010, o 11:00
przez pera
Pierś z jogurtem? :-D Przechodzi przez przełyk chociaż? hehe

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 26 Styczeń 2010, o 12:08
przez av0id
Pera, no szału nie ma - ale zjadliwe jest ;P
ja stosowałem na głębszą ketozę, wogóle węgle bez doładowań - ciężko było coś wymyśleć ;D a to był pojedynczy posiłek ;D
na początku wchodziło całkiem, całkiem ale po 2 miesiącach na widok tego skubaństwa miałem odruchy wymiotne :D

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 2 Luty 2010, o 19:37
przez createz
zajadasz pierś z jogurtem ok, ale posypujesz ją przyprawa gyros? czytałeś skład tej przyprawy??
Radził bym Ci posypać "oregano, majerankiem, tymiankiem, a może zioła prowansalskie " staraj się unikać gotowych miksów przyprawowych jak np. do flaczków :D itp . pozdro

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 7 Marzec 2010, o 22:35
przez chunga
wiem ,ze dodatki z paczek nie są wskazane ,ale cóż zrobic jak piersi trzeba wpychać w siebie,nie ma wyjścia ,bez tego rodzaju dodatków smakują jak prasowany styropian,kiedyś próbowałem bez soli ,nie dałem rady s,f totalny

znacie jakieś fajne sposoby ,aby je przełknąć ze smakiem?
ja czasami je gotuję z warzywkami i drobno siekam ,następnie zalewam żelatyną i jest galaretka z piersi,cos takiego,ale z mięsa udek jest zdecydowanie smaczniejsze

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 7 Marzec 2010, o 23:11
przez createz
a smażona ? pokrojona pod skosem w taką kosteczkę po chińsku :) smażysz to z 5 min i gotowe , soczysta : ) przed usmażeniem polecam ją po nacierać ziołami :) polać oliwą i dopiero usmażyć. Jest wiele sposobów. Jeśli chodzi o mnie pierś z kurczaka tylko smażę, a inne mięsa gotuję czy też opiekam.

piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 6 Maj 2018, o 18:15
przez valdunn

Re: piersi kurczaka ala flaczki

PostWysłany: 11 Grudzień 2019, o 16:24
przez valdunn