Re: Głodówka
Wysłany:
16 Czerwiec 2011, o 16:35
przez dziubas1994
ja stosowałem głodówkę przez 1 dzień i szczerze mówiąc w ogóle nie chciało mi się jeść
myślę że spokojnie wytrzymał bym jeszcze jeden dzień
a przy tym jeszcze na siłownie skoczyłem i grałem z kumplami w kosza ale wypiłem chyba z 6l. wody
:D
nie zauważyłem chyba żadnej różnicy
przynajmniej żadnej znaczącej po za tym że jak wstałem to miałem brzuch płaski
jak bym wciągnął
Głodówka
Wysłany:
9 Styczeń 2012, o 16:30
przez Pronutrition
Żywienie:
2 tygodnie przed głodówką należy bacznie przyjrzeć się swojemu jadłospisowi. Zdecydowanie należy zrezygnować z jadania mięsa (jeśli ktoś z naszych czytelników jada), nabiału i słodyczy. Odstawić też kawę i mocną herbatę. Można z powodzeniem zastąpić te napoje herbatkami z ziół: na przykład z maliny – jest rozgrzewająca (ale uwaga - tzw. herbata malinowa w torebkach oprócz niewielkiej ilości owocu maliny zawiera głównie kwiat malwy sudańskiej, intensywnie kwaśny, a więc wychładzający), malwy, róży czy innymi owocowymi lub sokami z warzyw i owoców (to wszystko też ma działanie wychładzające) lub wywarami z jarzyn. Należy zastosować właściwe połączenia produktów, które spożywamy. Jest to istotne - wówczas bowiem organizm może przygotować odpowiednie enzymy do trawienia tych pokarmów i następuje lepsze wykorzystanie wartości odżywczych zawartych w pokarmach. Według schematu food combining dobre połączenia to: warzywa z razowym pieczywem, warzywa z kaszami, warzywa z ziemniakami w mundurkach. Połączenia niewskazane to białko zwierzęce i produkty zawierające dużo skrobi (ziarna zbóż, ziemniaki). Nie zapominajmy także o ziołach. Przyprawianie nimi potraw jest nie tylko zabiegiem wzmacniającym smak, ale także i zdrowotnym.
Re: Głodówka
Wysłany:
25 Kwiecień 2018, o 10:59
przez Laxmi123
I hope Starvation diets for weight loss or fasting diets for weight loss are different but the basic principle is severe restriction.Weight loss theory states that starving or fasting dramatically reduces the energy and hence the body fishes for it from the stored fat.
ISO 14001 Certification in South AfricaISO 22000 Certification in Nigeria