jestem ciekawy ile Ci miecha spadło w tych 23 kg :p, hmm może lepiej będzie jak sam coś ułożysz poczytasz na forum...a my tylko to przypudrujemy
pisałem już kiedyś komuś coś takiego
napisane przez Createz:
napisze Ci takie wytyczne hmm będzie łatwiej ułożyć ci cos sensownego mówimy tutaj o redukcji więc:
-białko 2-2,5g na kilogram masy ciała ( ty masz 1,4g..)
-węglowodany jesz tylko z rana, przed treningiem i troche po treningu (mają być złożone o niskim IG, wysokie IG tylko po treningu)
-za mało tłuszczy... minimy 1 g na kilogram masy ciała a nawet mozesz zwiększyć troszke, (pamiętaj że zbyt duża ilość węgli powoduje odkładanie się w boczkach)
- po siłowni nie jedz samych węgli , po arobach jak najbardziej jako uzupełnienie glikogenu . a tak po siłowni wystarczy dobry posiłek białkowy
-przed treningiem węgle o średnim IG i szybko wchłanialne białko (pierś z kuraka), po treningu węgle o wysokim IG pisałem wyżej
-Twaróg posiada białko długo wchłanialne około 8h... wiec przed treningiem nie może być.... na sen jak najbardziej
-szynki są bardzo słabym białkiem oszukują i niezdrowym, tłuszcze po treningu zabronione :p
Dla ułatwienia masz podział białek :
-szybkowchlanialne -->bialka pochodzace z miesa i ryb (czas: do 2 godz)
-średniowchłanialne -->bialka jaj (czas: 4-6 godz.)
-wolnowchlanialne -->bialko mleczne, bialka roslinne (czas: 6-8 godz)