Strona 1 z 3

Świnia

PostWysłany: 25 Kwiecień 2011, o 17:58
przez Huno
Czy mogę w swojej diecie zastąpić kurczaka wieprzowiną? I jeśli tak, to jakie ma plusy to? Dodam, że do redukcji mi nie prędko.

Re: Świnia

PostWysłany: 25 Kwiecień 2011, o 18:02
przez Kwachu
Pod względem składu wieprzowina jest dużo lepsza od kurczaka.
Cynk witaminy, z grupy B, czynnik wzrostu, kilka frakcja białek, więcej wit i minerałów, tłuszcze, kreatyna, żelazo hemowe itd.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 13:41
przez KowalX
Kwachu napisał:Pod względem składu wieprzowina jest dużo lepsza od kurczaka.
Cynk witaminy, z grupy B, czynnik wzrostu, kilka frakcja białek, więcej wit i minerałów, tłuszcze, kreatyna, żelazo hemowe itd.

Zależy, o których witaminach/minerałach mówisz i jakie części mięsa masz na myśli. Choć pewnie żadne. ;) Poza tym duża zawartość tłuszczy w tym nasyconych nie pozwala na tak częste spożycie jak mięsa z drobiu.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 13:53
przez Kwachu
KowalX- te najpopularniejsze schab czy też karkówkę.
Tłuszcze z prosiaka w cale nie są takie złe, zmiany miażdżycowe nie ni zrobią się od jednego czynnika musi się na to nałożyć, zresztą bierzemy pod uwagę aktywnego człowieka więc minimalizuje tu jakiekolwiek zmiany. Górnik czy inny pracownik fizyczny nie żywi się oliwą a ni innym tłuszczem roślinnym , a tłuszczem zwierzęcym. Oliwa jest dobra dla modelek nie dla pakera.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 14:44
przez KowalX
Jest wiele badań na skutki nadmiaru takiego mięsa u różnych społeczności. I nie obfituję w większą ilość witamin z grupy B (nie wszystkie, tylko większa ilość) co do minerałów ,niektórych ma więcej, innych mniej. Nie ograniczałbym się do jednego typu mięs,ale przewagę powinno stanowić chude.

Kwachu napisał:Oliwa jest dobra dla modelek nie dla pakera.

Co to za wypowiedzi na poziomie liceum? Jeszcze idiotyczne.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 20:40
przez Huno
A o jaką część świni mam prosić w sklepie? Chodzi mi o taką tańszą od kurczaka.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 20:46
przez Bandit
to pytasz się o jedzenie tańsze czy zdrowe?

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 21:02
przez Kwachu
KowalX- nie pisze że zalecam spożywanie tylko jednego rodzaju mięsa.

Przecież nie bronie nikomu pic oliwy, ale a ni ona smaczna a a własnych odczuć tez nie mogę się do niej przekonać.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 21:10
przez Huno
Bandit napisał:to pytasz się o jedzenie tańsze czy zdrowe?


I to i to. Ma być tańsze od kurczaka, bo nie będę płacił 17zł za kurę.

Re: Świnia

PostWysłany: 26 Kwiecień 2011, o 21:11
przez Kwachu
Karkówka za 10zł
Schab za 11zł
już kupisz na promocji.

KowalX weź pod uwagę ze rozpatrujemy te misa u osoby aktywnej