Zacznę od przywitania się mam na imię Zbyszko i nie mam żadnego stażu na siłowni i zakładam ten temat bo już całkowicie się poddaje z normalnych ćwiczeń i mam zamiar iść na siłkę i to jak działa mój organizm jest dobijający. :/ To taj jak pisałem chciałem zacząć ćwiczenia na siłowni tylko mam dość spory problem dokładnie (187cm i 62/63kg) Chciałbym w końcu jakoś urosnąć przez ostatnie dwa lata trenuje regularnie ćwiczenia domowe (pomki, przysiady, brzuszki, drążek) Każdy mi mówił, że cierpliwość jest najważniejsza ale ile można. Po tych dwóch latach nie widzę prawie żadnych rezultatów (poza wytrzymałością i lekko rzeźbą) Ostatnio również kupiłem sobie też odżywkę węglowodanową o nazwie ''rappid mass gainter'' oraz tabletki na zwiększenie apetytu ale nic nie dają przez moją przemianę materii. Piję shake'i 3 razy dziennie i od razu po wypiciu muszę iść do łazienki (płyn wchodzi, płyn wychodzi) i całkowicie nie umiem tego powstrzymać tak samo mam z jedzeniem teraz jem bardzo dużo i staram się jeść jak najbardziej zdrowo do tego nie palę a piję okazyjnie. Przechodząc do pytań moje pytania są takie:1. Jak trenować i co trenować na siłowni żeby było widać jakieś efekty nie muszą być one natychmiastowe chodzi po prostu o to by było.
2. Jak przybrać na wadzę z takim metabolizmem słyszałem o jakiś tabletkach które w miarę je spowalniają ale czy one na pewno działają ?
3. Moim głównym celem jest to by po prostu nie być takim chudym jakim jestem teraz i czy jest jakaś szansa na to, że urosnę ?
4. Czy kupować jakieś odżywki jak tak to jakie i do czego one służą i jaki wyjdzie ich koszt mniej więcej (byle nie super drogie)
5. Czy da się trenować mięśnie karku bo one mnie dobijają najbardziej. Jak to moja dziewczyna powiedziała ''przez tą szyje wyglądam jak indyk'' Żart, żartem ale jednak takie rzeczy trafiają do człowieka
6. Czy jest jakaś fajna i niedroga siłownia w poznaniu (tak do 100zł miesięcznie) ?
I to będzie wszystko mam nadzieje, że mi pomożecie w jakikolwiek sposób wszystkie rady są dla mnie bardzo cenne. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów