W tym celu przeglądałem dziesiątki for na temat siłowni, odżywiania, i tak dalej. Po przeczytaniu dziesiątek artykułów doszedłem do wniosku, że muszę poprosić o pomoc indywidualnie, tak aby doświadczeni ludzie mogli mi pomóc dostosować plan do moich gabarytów, itd. Czytałem, że aby ćwiczyć trzeba mieć "masę", a żeby mieć masę trzeba jeść
Dlatego moje pierwsze pytanie brzmi: Jak, kiedy i co jeść, żeby nie przytyć, a mieć "masę"? Kolejne moje pytanie brzmi: Ile razy w ciągu tygodnia chodzić na siłownię? Trzecie pytanie: Jaki trening stosować?Czytałem trochę o "FBW" i szczerze...? Nawet nie wiem co to jest
Wiem, że istnieją też jakieś "splity", czy coś... Jednym słowem nie mam pojęcia od czego zacząć i jak efektYwnie ćwiczyć na siłowni...Nurtuje mnie też pytanie co brać na tę siłownię
Jakiś ręcznik, wodę (gazowana, napoje energetyczne, czysta?), ciuchy zamienne i co jeszcze? Czytałem, że najlepiej pić czystą niegazowaną wodę, bo ona ma dobry wpływ na ciało. Czytałem jeszcze, że koniecznie trzeba coś zjeść w ciągu godziny po treningu.Moje gabaryty:
Waga: 68-70 kg
Wzrost: 177-180 cm