Z nudów wpadłem na pomysł żeby podzielić się z Wami gdzie robię zakupy i w jakich cenach.
Temat kieruję głównie do początkujących na forum, ale być może i starsi wyjadacze znajdą tu coś dla siebie

Są to podstawowe produkty, które stosuję w diecie, myślę że sporo z Was również.
Mam nadzieję, że skonfrontujemy swoje listy wyciągając wnioski tworząc udoskonaloną listę produktów do taniej diety.
Legenda:
B-Biedronka
L-Lidl
C-Carrefour
Warzywa: (głównie robię zakupy na giełdzie, ale spisałem też i te ceny)
Rzodkiewka - 1,65zł/125g B
Papryka czerwona- 7,79zł/kg B
Sałata zielona- 3,49zł/szt B
Ogórek zielony- 7,99zł/kg B
Pomidor luz- 4,99zł/kg B
Pieczarki- 3,99zł/500g B
Sałatka z białej kapusty- 2,49zł/szt L - W Biedronce jest sałatka z ogórków, ale mi nie smakuje. Co ciekawsze ta sałatka z Lidla ma identyczny skład co Sałatka obiadowa z Rolnika za 4,36zł.
Kasze,makarony:
tu ciekawostka: w Lidlu są identyczne ceny na kasze,makarony itd w tym podpunkcie

Płatki owsiane górskie PZZ Białystok- To akurat kupuję w spożywczaku obok, jakieś 2zł z haczykiem.
Ryż brązowy- 2,19/400g B
Ryż parboiled- 2,19/400g B
Ryż Basmati Kupiec- 4,36zł C - Może macie jakieś tańsze źródło?
Kasza jęczmienna sypka- 2,29zł/kg B- Wolę w torebeczkach.
Kasza gryczana- 3,15zł/400g B
Makaron Durum Pastani- 2,25zł/500g B
Makaron pełnoziarnisty-2,99zł/500g B- wyczytałem że identyczny jak Lubella. Po porównaniu- składy identyczne.
Nabiał:
Twaróg chudy- 1,89zł/200g B- Fajny i nie suchy.
Ryby świeże, mrożone, konserwy:
Tuńczyk konserwa kawałki- 4,79/szt B - Póki co najlepszy tuńczyk jakiego znalazłem. Smakuje mi i dobra cena.
Uwaga, trafiłem raz puszkę bez wody

Dorsz świeży filet- 23,90zł/kg B- Świeży jak i mrożony ma trochę ości wzdłuż tej linii pośrodku, ale do ogarnięcia.
Łosoś świeży- 35,90zł/kg B
Dorsz mrożony filet- 25,98zł/kg B - Chwalą się że tylko 5% glazury. Sprawdzałem i wyszło koło 9-10% więc jeszcze spoko.
Mintaj mrożony- 17,87zł/kg B- Szczerze, jeszcze nie próbowałem.
Makrela wędzona- 16,90zł/kg B
Mięso:
Filet z kurczaka- 15,79zł/kg B
Filet z indyka sznycle- 23,63/kg B - W Lidlu 21,24zł/kg
Inne:
Oliwa z oliwek ekstra- 15,32zł/litr B
Takie rzeczy jak orzechy włoskie, laskowe i migdały kupuję na giełdzie rolno-towarowej i takie rzeczy chyba najlepiej kupować na wagę niż w opakowaniach.
Pozdrawiam.
Autor postu otrzymał pochwałę