Zacznę od tego, że mierzę 190 cm i ważę ok 70 kg. Aktualnie nie mam wagi, ale myślę że to i tak jest waga nieco zawyżona. Ostatnio nieco zrzuciłem trochę masy, gdyż przeszedłem na weganizm (co wiąże się z detoksykacją organizmu, usunięciem toksyn z organizmu). Jestem teraz nastawiony na zdrowe odżywianie, jem głównie zieleninę, warzywa, owoce. Unikam produktów przetworzonych, mięsa, nabiału, jajek.
Z podanych wyżej danych można wywnioskować iż mam niedowagę. Chciałbym zacząć ćwiczyć fizycznie, chciałbym zwiększyć masę mięśniową. Zaznaczę iż ok 2 lat nie uprawiałem żadnego sportu.
Dodatkowo przy wykonywaniu ćwiczeń strzelają mi kolana, ręce, czuję ogólnie zniechęcenie do wszystkiego. Co do strzelania stawów to strzela mi przy każdym wykonywanym ćwiczeniu (zwłaszcza przysiady, czy pompki). Chciałbym usłyszeć, że jest jakiś program ćwiczeń dla początkujących bez przeciążenia organizmu, gdyż nie czuję się zbyt dobrze. Zwłaszcza w swoim wychudzonym ciele.
Będę wdzięczny za każdą radę odnośnie ćwiczeń fizycznych. Zależy mi, by móc wyglądać naprawdę dobrze, a nie patykowato i anemicznie jak aktualnie. Chcę również zaznaczyć, iż mimo weganizmu dostarczam swojemu ciału wszystkie potrzebne witaminy i minerały.
Pozdrawiam!