Witam. To będzie mój pierwszy post i temat na tym forum. Mam nadzieję, że w dobrym dziale. Ale do rzeczy. Startuje teraz do szkoły WSOWL we Wrocławiu. Chciałbym się porządnie przygotować do sprawdzianów fizycznych w tej szkole. Celuje w maksa (ambitnie). Mam teraz prawie cały czas wolny (5-6 miesięcy), gdyż nie studiuje na drugim semestrze na poprzedniej uczelni. Ważę 73-74kg mam około 172 cm wzrostu. Zależy mi na sile i szybkości. Nie muszę wyglądać pięknie.

Szczerze mówiąc nie za bardzo się znam na planach dietach itd. Jednakże nie przyszedłem do Was z pustymi rękami. Ułożyłem sobie taki plan tygodniowy który będę konsekwentnie powtarzał. Proszę jedynie o poprawienie/skrytykowanie/zmienienie itd. Oprócz tego jakieś podstawowe informacje na temat jedzenia. Zapewne sporo jajek, twaróg nabiał, mięso, jakiś magnez, potas. Jak z kreatyną czy innymi białkami? Jak je wybrać? Czy marka coś znaczy czy wszytko to samo i na cenę tylko patrzeć? Na dzień dzisiejszy mam w domu jedną hantlę około 11kg dwie takie poręcze/ramki do pompek i drążek rozporowy w ramie drzwi. Plan ułożyłem z pomocą strony:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ . W załączniku wysyłam swój plan. W przypadku ćwiczeń na siłowni nie napisałem ilości serii i powtórzeń, gdyż nie jestem w stanie określić ile jestem w stanie zrobić... Z góry dziękuję za pomoc.