przez rolson » 7 Luty 2015, o 10:37
Cześć.
Piszę tego posta ponieważ mam trochę wątpliwości co do moich poczynań na siłowni.
Trenuję od kwietnia 2014. Ważyłem wtedy 90kg i byłem mocno otłuszczony ćwiczyłem siłowo 3 razy w tygodniu. Z dietą było różnie. Trochę poważniej do sprawy podszedłem w październiku - Trening split 4 razy w tygodni plus bieganie 40 minut (~11km/h) 3 razy w tygodniu. BMR obliczyłem na około 2100 kalorii więc uciąłem około 300 i waga fajnie spadała. Od 3 tygodni jestem na IF z 4 godzinny oknem żywienia- jem około 1800 kcal dzienie w tym B:120-150 W:190-250 T:30-60 (takie to ruchome u mnie), raz w tygodniu robię sobię taki dzień przerwy od diety i wjeżdza jakaś pizza albo czekolada, dochodzę w ten dzień do około 2500-3000 kcal. W tym momencie ważę około 72,5 kg, ale nie jestem zadowolony z poziomu swojego bf (nawet dokładnie nie wiem ile to może być - obstawiam z 16%). Redukować mogę jeszcze 4 tygodnie, bo na początku marca zaczynam pół roczny kontrakt na statku i od wtedy chciałbym zacząć robić swoją pierwszą masę. Jako, że jestem typowym endomorfikiem (zalewam się baardzo szybko) myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie Reverse diet. Tylko mam trochę wątpliwości:
- czy nie przesadzałem z aerobami przy tak niskich kaloriach?
- co polecacie, żeby pozbyć się tych moich boczków i tego fałdu tłuszczu pod pępkiem?
- Ile na oko kilogramów muszę jeszcze zejść, żeby wejść na masę bo nie chce pod jej koniec być znowu grubasem.
-jak wchodzić teraz na tego reverse. Ucinać na początek aeroby, a pozniej dodawać po 100 kcal tygodniowo?
-czy moje przykładowe dni jedzenia na dotychczasowej redukcji są w miarę do przyjęcia? (zdjęcie wrzucę poniżej)
- jaką suplementację dorzucić na masie. Rejs zaczynam w USA więc będę miał możliwość zaopatrzyć się tam w jakieś suple. Mógłbym wydać na ten cel +/- 100 dolarów. Myślałem nad jakimś stackiem kreatynowym, jakiś kompleks witamin i białko.
Mój wzrost: 184 cm
waga: 72,5 kg (zredukowane z 90kg)
Dorzucę swoje aktualne zdjęcie do zobrazowania sytuacji. Wiem, że żenada, ale myślę, że dopiero teraz zacznę trenować naprawdę na poważnie robiąc masę.
Wrzucę też jakieś moje przykładowe dni jedzenia na redukcji i proszę o wskazówki co do diety i ewentualnej zmianie treningu na masie
Z góry dzięki za pomoc!
- Załączniki
-

- zd2.JPG (43.4 KiB) Obejrzany 2075 razy
-

- w1.jpg (82.02 KiB) Obejrzany 2075 razy
-

- foty
- j1.jpg (107.58 KiB) Obejrzany 2075 razy