jest tak, dwa lata temu ćwiczyłem przez ponad rok w domu na swoim sprzęcie i szło mi słabo. Tzn. ćwiczyłem ambitnie ale nie dawałem rady utrzymywać diety która i tak była kiepska skutkiem czego przytyłem bardzo mało za to trochę siły i obwodu doszło. Suple też miałem źle dobrane. Były jakieś mono z olimpu w proszku i nieszczęsny gainbolic. Potem po jakiejś przerwie jak znowu ruszyłem to miałem zma, bcaa, horse power i białko sciteca Whey professional (bez węgli). Na tym też jakoś rewelacji nie było ale ćwiczyło się. Najgorzej wspominam okrutnie niedobrego horse'a ale dawał efekty podczas treningów.
Dobra teraz tak: poszedłem na normalną siłownię z trenerem i staram się trzymać dobrą dietę. Z tego co wiem to mleko jest złe, biały ryż też nie najlepszy ani brązowy tylko naturalny, okrągły. Płatki owsiane, jajka, kurczak, warzywa jakiś owoc i dużo wody. Czyli raczej standard przy masówce. Wszystko rozbite na 5 posiłków dziennie. Jestem po cyklu ogólnorozwojowym i już widzę spore efekty ale trener powiedział że muszę mieć suple. Wzrostu mam 196 i wagę prawie kobiecą ale ambicje są i progres też więc za 2 lata powinienem już wyglądać jak człowiek ;]
Teraz co do supli. Trener powiedział że jak dla mnie to nie ma nic lepszego od Scitec Jumbo tak że na to właśnie się nastawiam i do tego zwykłe mono muszę mieć, bcaa i glutaminę. Tak przynajmniej trener powiedział... Nie wiem czy coś jeszcze czy tylko to. Ma ktoś jakieś doświadczenia z jumbo? A i jeszcze trener powiedział żeby sobie darować produkty z olimpu. Są też producenci którzy robią jedne i te same suple pod różnymi nazwami i cenami. Tak więc jak możecie to doradźcie co z jakiej firmy żeby było dobrze a żeby nie przepłacić bo portfel mam studencki i dwudziestoletnie bmw na utrzymaniu ;P Nie wiem czy mogę Was o to prosić ale najlepiej podrzućcie mi coś z oferty tych sprzedawców na allegro co mają jumbo 4400g wyjdzie mi taniej przy przesyłce i może jakiś rabat da się zrobić.
Nie wątpię że wiele rzeczy (jak nie wszystko) da się wyczytać w tematach już istniejących ale niestety nie mam zbyt wiele czasu żeby przy kompie siedzieć więc proszę o wyrozumiałość.
Dziękować za pomoc