robo815 napisał:playandwin24 napisał:Skoro robisz masę to raczej chyba nie będziesz robił bica na wyciągach...![]()
A co to za różnica?Tak samo jaka różnica jest miedzy budowaniem masy ćwiczeniem wielostawoym a izolowanym?
No wydaje mi się że robiąc masę raczej powinniśmy unikać ćwiczeń izolowanych, a skupić się na wielostawowych... no chyba że coś się zmieniło...
A ja jestem do tyłu...
Trening Goino może rzeczywiście za dużo ćwiczeń na najszerszy grzbietu i dół pleców... mogło mi się coś pomylić i zamiast nachwytem napisałem pod, przepraszam...
A i Goino prosił więcej ćwiczeń na najszerszy bo podobno odstaje
Plecy, duża partia a kolega nie zaczął ćwiczyć wczoraj, zresztą mówiłem że trening ciężki

Ja wyznaje zasadę że MC jest dobrze robić jako 2, 3 ćwiczenie aby Plecy były dobrze rozgrzane podciąganiem i wiosłowaniem... A koncentracja jeszcze jest... Oczywiście można je MC robić pierwszy ale większe możliwość kontuzji...
Unikać izolowanych?Czyli co przy,robieniu masy np.bicepsa nalezy unikać np. modlitewnika czy innych izolowanych ćwiczeń?Nic bardziej mylnego.W ćwiczeniach izolowanych bierze udział tylko dany mieśień a nie mieśnie otaczające go i ruch w stawach.Wstepne zmeczenie na masie się takze robi poprzez rozpoczecie treningu przez izolowane ćwiczenie a dopiero po wstępnym zmeczeniu jedziemy ćwiczeniem złorzonym