Jestem tutaj nowy i widzę wiele różnych przydatnych tematów, w tym różnego rodzaju na temat cykli treningowych.
Jednak ja chciałbym trening dopasować idealnie do siebie. Do wieku, wagi i oczywiście wymarzonego efektu.
No więc mam 16 lat, 178cm wzrostu, ważę 70kg, jestem piłkarzem w związku z czym mam naprawdę dobrze wyrzeźbione nogi, jednak z górą zaczyna się problem. Moim celem jest rzeźba i siła(choć wiem, że pewnie na początku będę musiał załapać trochę masy). Tak jak wcześniej wspomniałem, gram w piłkę i nie mam zamiaru z tym kończyć, w związku z czym nie chciałbym osłabić swojej wydolności, kondycji, ani za bardzo przytyć abym dalej mógł w 100% wykonywać ten sport. Wybieram okres jesienno-zimowy, ponieważ wtedy sezonu nie ma i mam tylko treningi(bez meczy), a więc można załapać kilka kilogramów, które na początek sezonu(wiosna- Marzec), mam nadzieję będą trochę wyrzeźbione. Z tego co wiadomo mi od trenera powinno wykonywać się ćwiczenia aerobowe, w których głównie zależy mi na klatce, bicepsie, plecach oraz brzuchu(którym już mam dość dobrze zrobiony). Fachowych porad oczekuje jednak od Was, fachowcy

PS. Jeśli czegoś brakuje, napiszcie mi a wtedy uzupełnię brakujące rzeczy.