1. Kolega powiedział mi że na masę ćwiczy się sposobem 4 serie po kolejno 12,10,8,6 powtórzeń w każdej kolejnej serii przy czym po każdej serii zwiększamy obciążenie. Jeśli ćwiczę masę to czy taki schemat używać do ćwiczenia wszystkich partii mięśni zarówno bicek, tricek jak i klata, plecy, nogi czy może różne partie wymagają innych schematów? Czy ten sposób faktycznie działa na masę czy są dostępne inne, lepsze i efektywniejsze schematy?
2. Mam cykl na Nitrobolonie 2 + dodatkowo gainer. Zostały mi jeszcze jakieś resztki jabłczanu kreatyny. Postanowiłem w dni beztreningowe jechać tylko na Nitro i gainerze, a w dni treningowe dorzucić jeszcze ten jabłczan. Czy to rozwiązanie jest dobre? Czy łącząc Nitro z jabłczanem efekty będą choćby trochę lepsze czy po prostu zmarnuję tą kreatyne? I czy wogole można sobie tak dawkować ten jabłczan tylko w dni treningowe czy jak już sie bierze to codziennie?
3. Czy ćwicząc na masę można ćwiczyć codziennie inną partię mięśni czy raczej tak czy tak robić sobie 1-2 dni całkowitej przerwy od treningu czy może należy ćwiczyć co drugi dzień aby ciało miało czas na regenerację?
Z góry proszę o nie wypowiadanie się o diecie, za wczesnym stosowaniu nitrobolonu itp. Bardzo bym was prosił o konkretne odpowiedzi na te moje poszczególne pytania i z góry wam dziękuję za pomoc