Witam, mam problem. Ćwicze od 4 lat, stosuje diete na mase, którą ułożyłem rok temu. Moja waga to 95 kg przy wzroście 173 cm. Gdy zaczynałem ważyłęm 58-60 kg. Przez 4 lata ćwiczyłęm w domowym zaciszu, od miesiaca chodze na profesjonalną siłownie no i zauważyłęm, że coś jest nie tak

Już słyszałem od paru osób ze zbudowałem dobra mase mięśniową, ale dzisiaj doszło do pewnej sytuacji, która zmusiła mnie do tego, zeby wejść na forum i poszukac pomocy

Założyłem obciążenie, zrobiłęm serie, dołożyłem 20 kg, podszedł do mnie kolega z siłowni i mówi "dołóż więcej, jesteś za duży na taki niewielki ciężar" Zrobiłęm serie, a ostatnie powtórzenia już były wykończone resztkami sił, po czym on powiedział czy moze spróbować i zrobił serie bez problemu

W ogóle zauwazyłęm że znaczna czesc odósb które są ode mnie mniejsze radzą sobie z podobnymi obciążeniami jak ja. Trenuje zazwyczaj 4 serie lub 3, jesli 4 to 12 10 8 6 powtórzeń, a jeśli 3 to 12 10 8, czy macie jakąś rade dla mnie? Dodam, ze ćiwcząc w domu ćwiczyłęm bez jakiej kolwiek asekuracji ze strony osób trzecich

Pozdrawiam, i z góry dziekuje za odpowiedzi