beniooo jakis czas temu mialem podobny problem. Dowiedzialem sie ze mam wrodzona wade kregoslupa, dokladnie" splycenie fizjologiczne lordozy ledzwiowej" lekarz zakazal mi cwiczen na stojaco, tylko lezac i ewentualnie siedzac ale z oparciem. Robilem wedlug zalecen ale to nie bylo to. Nie moglem robic MC, przysiadow itp byla to dla mnie tragedia ale cwiczylem wedlug zalecen lekarza. Wogole to musialem cwiczyc aby wady nie powiekszac i nawet nadal musze. Do konca zycia musze byc aktywny fizycznie bo poglebie owy stan i moze byc kiszka. Ale wracajac do tematu. O swojej wadzie dowiedzialem sie gdy nadmiernie przeciazylem kregoslup. Chodzilem po tym na rozne zabiegi elektroterapi itp mozna powiedziec ze troche pomoglo ale nie na tyle abym byl zadowolony bo kazde podniesienie czegos z ziemi skutkowalo bolem kregoslupa.
Dopiero gdy zgadalem sie na gg z rafim i opowiedzialem mu swoja sytuacje zaczalem robic wielkie postepy i kregoslup naprawde zostal odciazony. Rafał zalecil mi wykonywac wszystkie cwiczenia ktorych zakazal mi Pan Doktor ale w duzej liczbie powt. Nie bylem do tego przekonany ale z racji tego ze wczesniejsze metody nie przynosily takich efektow jakie bym chcial to sie zgodzilem. Zaczalem od naprawde malych ciezarow ale na powt w skali 25 powt. Robilem wtedy MC, przysiad, wioslo. Wszystko co mi bylo "zakazane". Na sztange dokladalem kg dosc szybko. Gorset miesniowy wzmacnial sie jak zly

Po paru tygodniach takich cwiczen zapomnialem o bolu kregoslupa

Powiem jeszcze na dodatek ze zaczalem wykonywac przez 2 miechy ta sama prace przez ktora sie dowiedzialem o problemie z kregoslupem i ktora wywolala bole kregoslupa. Ale tym razem o zadnym bolu nie bylo mowy

Jezeli Cie to jeszcze interesuje to jak zaczynalem MC od 20 kg to teraz 120 pojdzie smialo

Takze metoda super wzmacniajaca gorset miesniowy.
Moja propozycja jest taka. Zagadaj do rafiego, sprecyzuj bardzo dokladnie owy bol, zrob moze zdjecie rtg aby dokladnie wiedziec co to jest i moze Pan Rafał ulozy Ci jakis ciekawy planik

Pozdrawiam i sory ze tak obszernie ale szkoda mi sie zrobilo benia bo wiem co to za bol gdy nie mozna robic tego sie sie lubilo