Otóż potrzebuję ułożenia planu treningowego a sam nie chce układać bo coś pochrzanię i o d... rozbić taki trening
Ale po koleji:
Mam 18 lat waga 78 kg wzrost 1.82 m ćwiczyłem wcześniej u kolegi na sprzęcie obciążenia , ławeczka , gryfy ok.4-5,5 miesięcy , wtedy z zasady ćwiczyliśmy na ogólnorozwojówce , i nie wiem czy nie pora to zmnieć , w treningu zależy mi głównie na zwiększeniu siły i rozbudowaniu klaty i ogólnie "wyrobieniu się" . Jeszcze jedno - mam lewą rękę słabszą od prawej więc przy większych obciążeniach po 1 serii na klatę ręka słabnie i idzie w dół - czy jest możliwość jakoś wyrównania siły?
Sprzęt jaki posiadam to ławka z rozpiętkami i maszyną na nogi , gryfy prosty , łamany i dwie hantelki plus 88 kg obciążenia oraz posiadam ekspander i gripy (ściskacze na ręce).
Najbardziej chciałbym jechać na splicie ale nie wiem to dobry pomysł czy nie ćwiczyć jeszcze na ogólnorozwojowym , kolega który ma podobny może nieco większy staż twierdzi że split jest ponoć znacznie bardziej skuteczniejszy , trening jaki by mi odpowiadał to 4-5 razy w tygodniu .
Bardzo proszę o pomoc z góry thx.