A teraz co do treningu kolegi:
Ja Ci proponuje cos takiego:
Poniedzialek: Klatka-Biceps
Wtorek: Plecy
Czwartek: Barki-Triceps
Piatek: Nogi
Na klatke dobrze ejst zrobic cos takiego: Wyciskanie na Plaskiej, Skos w gore, pompki na poreczach, rozpietki (hantle/bramka co tam wolisz). Na biceps 2 cwoczonka. najwazniejsze zeby zaczac sztanga 4 serie a potem jakies hantelki.
Plecy musisz zdrowo katowac. Najwazniejsze jest zeby bylo podciaganie do klatki na szeroko, wioslowanie sztanga w oapdzie i jak bedziesz dobrze wprawiony to MC. Tak zeby Ci mniej wiecej wyszlo na plecy 5-6 seri
Na barki najwazniejsze zebys zacza z Wyciskania zza karku albo hantlami. POtem jeszcze jakies 3 cwiczonka i szrugsy hantlami. triceps zaczynasz francuzem.
Nogi zaczynasz od przysiadów. 2 cwiczonka jakies na przod ud i tył ud to jedno wystarczy. Na koniec lydki i finish

Z powtorzeniami musisz wyczuc. Ja Ci napisze taki przyklad jak ja robilem w poniedzialek:
Wyciskanie na PLaskiej: 70kg 8-10x | 90kg 8x | 100kg 6x | 110kg 2x | 100kg 5x
Wyciskanie na skosie w gore: 80kg 8x | 90kg 3x | 100kg 1x | 80kg 7x
Pompki na poreczach: 10x | 10x | 8x | 8x
Rozpietki na Bramce: 12x | 12x | 12x | 12x
Biceps:
Uginanie ramion sztanga lamana: 30kg 10x | 40kg 10x | 50kg 8-10x | 60kg 3-4x
Uginanie ramienia w oparciu o kolano: 13kg 10x | 17kg 10x | 19kg 10x | 22kg 8-10x
Nie musisz robisz klaty caly czas po 8 ruchów. robisz 3 serie takie na spompowanie a potem akldasz ciezar i na 2-3 ruchy. Potem znowu cos na pompke ale nie wychodzisz z 6 powtorzen.
Taka moja propozycja treningu.